Mezunlar

COVID-19 Karantina Duyurusu

11 Ocak 2022

Değerli Boğaziçi Üniversitesi Mensupları,

Vaka artış sayılarına bağlı olarak kişisel korunmanın ve kalabalık ortamlardan uzak durmanın önemi daha da artmış bulunmakta. Bilim Kurulu’nun salgının seyri, karantina kuralları ile ilgili gerçekleşen toplantısında alınan kararlar aşağıdaki gibidir:

Rektörlük Açıklaması

25 Aralık 2021

Değerli mensuplarımız,

Artan Covid 19 vakaları nedeniyle Üniversitemizde yapılmakta olan dersler 27.12.2021-4.01.2022 tarihleri arasında çevrim içi yapılacaktır. Aynı tarihler arasında etkinlik mekanlarında yapılması planlanan öğrenci etkinlikleri ile akademik etkinlikler de çevrim içi yapılacak veya etkinlik sahiplerinin talepleri doğrultusunda ileri bir tarihe ertelenecektir.

Sağlıklı günler dileriz.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü

Kampüs Girişlerinde HES Kodu Uygulaması Hakkında

4 Eylül 2021

Değerli Boğaziçi Üniversitesi Mensupları,

Covid 19 pandemisine yönelik önlemler çerçevesinde, kampüslerimize girişte HES kod kontrolünün kolaylıkla yapılabilmesi amacıyla BUCard ile HES kod entegrasyonu için gereken yazılım tamamlanmıştır. Öğrenci, akademik personel, idari personel ve mezunlarımız bundan böyle kimlik kartlarına entegre edilmiş, HES kod kontrolü ile kampüslerimize girebilecektir.

Kampüslerle İlgili Duyuru

12 Nisan 2021

Değerli Boğaziçi Üniversitesi Mensupları,

Ülkemiz ve Dünya genelinde etkisi devam eden COVİD-19 salgın sürecinin halen devam etmesi özellikle son zamanlarda Üniversitemizde COVID-19 vaka sayılarının hızlı artış göstermesi sebebiyle, hareketliliğin ve yoğunluğun azaltılarak ek önlemlerin alınması gereği hasıl olmuştur.

Boğaziçi Üniversitesi Güncel Covid 19 Salgını Uygulamaları

5 Kasım 2021

Boğaziçi Üniversitesi yetkili kurulları Coronavirus (COVID-19) salgını ile alakalı ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakinen ve dikkatle takip etmeye devam etmektedir. Üniversite yönetimi olarak önceliğimiz yüz yüze eğitim sürecinin başladığı 2021-2022 Güz döneminde öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin sağlığı ve güvenliğidir.

Sağlık Bakanlığı, YÖK ve BÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi’nin tavsiyeleri doğrultusunda Rektörlüğümüz tarafından kampüslerimizde Covid-19 salgını ile ilgili uygulamaya geçirilen önlemler şu şekildedir:

Kampüsler

Boğaziçi Üniversitesi Güncel Covid 19 Salgını Uygulamaları

4 Aralık 2020

Kampüsler

·       Kampüslerimize giriş HES Kod entegre edilmiş Covid Beyan Formu ile mümkündür: https://covidform.boun.edu.tr/

·       Öğrencilerimizin kampüslere 08:00-19:00 saatleri arasında girmeleri mümkündür.

·       Akademik, idari personel ile laboratuvarlarda çalışan öğrencilerin (sorumlu öğretim üyesi izni ile) ve lojmanlarda ikamet edenlerin kampüslere girişi saat sınırlaması olmadan mümkündür.

Mezunlarımıza Duyuru

19 Kasım 2020

Değerli Mezunlarımız,

Bildiğiniz gibi salgının başlangıcından bu yana virüs bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında üniversitemiz kampüslerine erişimde belirli kısıtlamalara gidilmiştir. Bu kapsamda çalışan personel ile öğretim üyelerimiz belirli kurallara göre kampüslere kabul edilmekte, öğrencilerimiz saat 18:00’a kadar kampüslere girebilmekte ve saat 24:00’a kadar kütüphanedeki çalışma salonunu kullanabilmektedirler.

Rektör'ün Mesajı - 31 Mart 2020

31 Mart 2020

Sevgili Öğrenciler;

Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında yoğun çalışmalarımız sürerken sizlerle bu çalışmaları paylaşmak, 6 Nisan’da başlayacak uzaktan eğitim dönemi öncesi Üniversitemiz ile ilgili son durumu size bizzat iletmek istedim.

11 Mart’ta hızlanan ve bugüne kadar yoğunlaşarak devam eden bu çalışmaları başlıca dört ana başlık altında özetleyebiliriz.