Rektörlük Açıklaması

27 Aralık 2021

Değerli Mensuplarımız,

Kampüslerimizdeki Covid 19 vakaları dikkatle takip edilmekte, gelişmelere göre hızlı kararlar alınarak önlemler hayata geçirilmektedir. Bugüne kadar özellikle öğrenci yurtlarımızda ikamet eden öğrencilerimizde ortaya çıkan hastalığın ağır vakalara dönüşmediği gözlenmekte, hastalık görülen kişilerle temaslı olanlar belirti gösteriyorsa PCR testi talep edilmekte, belirti göstermeyen kişilerin 5 gün sonra test yaptırması istenmektedir. Kampüs girişlerimizde risk durumu kontrolü yapılmaya devam edilmektedir. Bilindiği gibi kampüsümüzde PCR testine uygun fiyatlarla erişmek mümkün hale getirilmiştir.

2021-22 Güz Dönemi derslerinin tamamlandığı 4.01.2022 tarihine kadar derslerin çevrimiçi yapılması kararına ek olarak, bulaş riskini azaltmak amacıyla 28.12.2021 - 4.01.2022 tarihleri arasında yapılması planlanan ara sınavların yüz yüze yapılmaması, dersi veren öğretim üyesinin kararına bağlı olarak ertelenmesi, son sınavın ağırlığının artırılması, ya da çevrimiçi veya ödev/proje şeklinde yapılması uygun görülmüştür.

Kampüslerimizde mesafe kuralına uyum amacıyla artan vakalar göz önüne alınarak, kütüphane, yemekhane ve kantinlerde sandalye sayısı azaltılacak, yemekhanelerde isteyenlere paket yemek servisi sağlanacaktır.

Ayrıca daha önce 4.01.2022 tarihine kadar çevrimiçine alınan öğrenci etkinliklerinin, 2021-22 Bahar eğitim öğretim dönemi başlangıcı olan 23.02.2022 tarihine kadar çevrimiçi yapılması kararlaştırılmıştır.

Uygulamalar gelişmelere göre güncellenerek, duyurulacaktır.

Tüm mensuplarımızın kapalı alanlarda maske takmalarını ve mesafe kurallarına uymalarını rica ederiz.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü

Grup Başlığı: