Üniversitemiz Personelinin Mesaisi Hk.

29 Mayıs 2020

Değerli Boğaziçi Üniversitesi Mensupları,

COVID19 salgınıyla etkin bir şekilde mücadele edebilmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın 13.3.2020 tarih  ve E.12362 sayılı yazısı ile diğer ilgili yazılar uyarınca:

Hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, yönetici pozisyonlarındakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanların, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği dezavantajlı grupların (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) idari izinli sayılmaları uygun bulunmuştu.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının başta okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışanlarının yıllık izin taleplerinin karşılanması, yıllık izin hakkı bulunmayanlar için mazeret izinlerinin kullandırılması bildirilmişti. Daha sonra yayınlanan Cumhurbaşkanlığının 2020/4 sayılı genelgesiyle kamu çalışanlarına esnek çalışma ve mümkünse uzaktan çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği uygun görülmüştü.

28 Mayıs 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan karar doğrultusunda,Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın 13.3.2020 tarihli yazısıyla idari izinli sayılanlar hariç olmak üzere, Üniversitemizde  tüm personelimizin 01 Haziran 2020 tarihinde tam zamanlı olarak mesailerine devam etmeleri gerektiği ortaya çıkmıştır.

Gereği için bilgilerinizi arz/rica ederiz.

Saygılarımızla,

Genel Sekreterlik