Genel Bilgilendirme

13 Mart 2020

Akademik Takvime göre 20-26 Nisan 2020 tarihleri arasında planlanmış olan Bahar Tatili, COVID-19 (Coronavirüs) önlemleri çerçevesinde Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu’nun ortak kararı ile 16 Mart 2020 (Pazartesi) - 29 Mart 2020 (Pazar) tarihleri arasına alınmıştır.

Ayrıca, Üniversite Yönetim Kurulu 11 Mart 2020 tarihli toplantısında yaptığı değerlendirmeler sonucu Üniversitemiz kampüslerinde ve üniversitemiz tarafından kampüsler dışında gerçekleştirilecek tüm etkinlikler ile üniversite bağlantılı tüm seyahatlerin 12 Mart 2020 tarihinden itibaren 30 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulmasına karar vermiştir.

Belirtilen tarihler arasında yapılması planlanan etkinlik ve seyahatlere ilişkin ayrıntılar şöyledir:

ETKİNLİKLER

• Üniversitemiz mekanlarında yapılacak olan tüm etkinlikler durdurulmuştur. Konferans, sempozyum vb. akademik etkinlikler yanında öğrenci kulüplerinin tüm etkinlikleri ile kampüslerimize ziyaret içeren lise, lisansüstü vb. tanıtım faaliyetleri de bu kapsamdadır.

SEYAHATLER

• Tüm akademik seyahatler durdurulmuş olup, ulusal ve uluslararası akademik toplantılara katılım için görevlendirme yapılmayacaktır. Bu kapsamda daha önce onay verilmiş seyahatlere ilişkin görevlendirmeler de iptal edilmiştir.
  • Akademik ve idari kadrolardaki mensuplarımızın özel amaçlı yurtiçi ve yurtdışı seyahat etmekten kaçınmaları kuvvetle önerilmektedir.
  • Yurtdışından dönen mensuplarımızın Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen önlemler çerçevesinde 14 gün süreyle evlerinde kalmaları (tedbiri izolasyon) kuvvetle önerilmektedir.

Bunlar dışında, kampüslerimizdeki yurtlarda ikamet eden öğrencilerimiz için yurtlarımız açık olmaya devam edecek, yemekhane ve kütüphane hizmetleri sürecektir. Üniversitemiz yurtları, derslikler ve toplu çalışma mekanlarının dezenfeksiyon işlemleri artırılarak devam edecek, daha önce binalarımıza ve toplu geçiş noktalarına yerleştirilen dezenfeksiyon aparatları daha da yaygınlaştırılacaktır.

Konuyla ilgili gelişmeler,  YÖK ve Sağlık Bakanlığı’nın alacağı kararlar yakından takip edilerek  gerektiğinde yeni önlemler alınacaktır.